Dronning Ingrids Forskerpris
Cv
International erfaring
Forskning
Forskningspriser

Kjeld Søballe – uddannelse og karriere

Kjeld Søballe er født i en mindre landsby tæt ved Silkeborg. I tiden efter folkeskolen arbejdede han indenfor tømrerfaget, hvorefter han besluttede sig for at tage studentereksamen, som han afsluttede i 1975. Han afsluttede medicinstudiet ved Aarhus Universitet i vinteren 1982 og blev i 1994 speciallæge i ortopædkirurgi med subspeciale i hoftekirurgi. I 1994 forsvarede han sin doktordisputats om overfladebehandling af implantater.

I 1999 tildeles han et professorat i ortopædkirurgi og får samme år titlen som overlæge og bliver leder af hoftekirurgisk afdeling ved Aarhus Universitetshospital. I 2005 tildeles han lærestolsprofessoratet samme sted.

Kjeld Søballe er en af få danske ortopædkirurger som har gennemført special træning i hoftekirurgi i USA hvor han var ansat på University of Minnesota i 1994. Med hjem bragte han ideen til et avanceret indgreb på hofteleddet, kaldet PAO (Ganz-operation) som udføres hos patienter med hoftedysplasi. Efter et års forberedelse foretog Kjeld Søballe som den første i Danmark den første PAO operation i 1996, og han har siden foretaget ca. 1900 indgreb.

Kjeld Søballe har således en bred baggrund indenfor hoftekirurgi og foretager operationer både herhjemme og i udlandet. Han har stadig et tæt samarbejde med den ortopædkirurgiske afdeling i Minneapolis, New York samt Holland, Irland og Sverige.

Han har desuden afholdt mere end 300 inviterede foredrag i international sammenhæng og er blandt andet kendt for sin minimal invasive kirurgi, som han har udviklet til PAO/Ganz. Som specialist i hoftekirurgi, har Kjeld Søballe især beskæftiget sig med kunstige hofter samt ledbevarende operationer på hofteleddet som han har udviklet og perfektioneret. Han har ofte besøg af udenlandske kirurger som kommer til Danmark for at lære den nye teknik og han tager ofte til udlandet for at foretage hoftekirurgi.

Som professor i ortopædkirurgi, er Kjeld Søballe ansvarlig for uddannelse og forskning ved Ortopædkirurgisk Afdeling på Aarhus Universitetshospital. Han har været supervisor (vejleder) for 51 gennemførte PhD-afhandlinger og doktorafhandlinger og har derudover aktuelt omkring 20 igangværende PhD-studier på programmet. Han har publiceret mere end 300 videnskabelige artikler i internationale  tidsskrifter. Kjeld Søballe har modtaget adskillige internationale priser for sit forskningsarbejde og modtog blandt andet Dronning Ingrids forskningspris i 2009.

Fritiden anvendes blandt andet til lange løbeture, dykning og moutainbiking.

For uddybende cv - klik her

 
Udenlandsophold

Kjeld Søballe var i 1994 ansat som hofte- og knækirurg på Hennepin County Medical Center, Minneapolis, USA.

 
 
Hoftekirurg Kjeld Søballe    Tlf.: (+ 45) 89 49 74 25    mob.: (+45) 20 62 04 45    E-mail: kjeld@soballe.com Powered by SimpleNet CMS